Marcus

Hivatalos: A Man Utd szerződtette Eriksent

Christian Eriksen ingyen igazolt a Manchester Unitedhez, és hároméves szerződést írt alá az Old Traffordon.
Hivatalos: A Man Utd szerződtette Eriksent

A 30 éves Eriksenről azt tartották, hogy profi karrierje végére ért, miután a 2020-as Európa-bajnokság első csoportmeccsén szívrohamot kapott a pályán, ami szerencsére nem végződött tragikusan.

De figyelemre méltó felépülést produkált, és a tavalyi szezon második felében már pályára léphetett a Brentfordban, miután elhagyta az Intert.

A középpályás azonnali hatást gyakorolt a Méheknél, megmutatva, hogy az egészségügyi problémái ellenére a tehetség és a technika, amelyek a pályán kiemelkedővé tették őt, még mindig nagyon is aktívak.

És alig több mint egy évvel azután, hogy felépült, most lehetőséget kap arra, hogy a világ egyik legnagyobb klubjánál csillogtassa meg tehetségét és szellemiségét, amelynek égető szüksége van rá.

Erik ten Hag jelenléte valószínűleg döntő szerepet játszott abban, hogy Eriksen az Old Traffordra költözzön.

Az átigazolásáról szóló sajtóközleményben Eriksen a Man Utd hivatalos weboldalának nyilatkozott: "A Manchester United egy különleges klub és alig várom, hogy elkezdhessem a közös munkát. Már sokszor volt szerencsém az Old Traffordon játszani, de ezt a United piros mezében megtenni csodálatos érzés lesz".

"Láttam Erik munkáját az Ajaxnál és tudom, hogy ő és a stábja milyen részletességgel és felkészültséggel dolgozik minden nap. Egyértelmű, hogy ő egy fantasztikus edző. Miután beszéltem vele, és többet megtudtam az elképzeléseiről, valamint arról, hogyan szeretné, hogy a csapat játsszon, még izgatottabb vagyok a jövőre nézve".

"Még mindig nagy ambícióim vannak a játékban, rengeteg mindent tudok még elérni és ez a tökéletes hely arra, hogy folytassam az utamat."

A középpályás a Finnország ellen elszenvedett szívmegállásból való felépülése alatt az Ajax edzője mellett edzett, és a hírek szerint szívesen csatlakozna ismét Ten Haghoz.

A Man Utd megfontoltan közelített és minden időt meghagyott a játékosnak, amire szüksége volt, hogy meghozza a döntést élete talán legnehezebb éve után.

Eriksen a karrierjét szülőhazájában, Dániában kezdte ifjúsági játékosként, mielőtt az Ajax mindössze 16 évesen lecsapott rá.

A holland csapat híres akadémiáján gyorsan előtérbe került és a Tottenhamhez szerződött, miután zsinórban három Eredivisie-bajnoki címhez segítette őket, miközben még alig múlt húszéves.

Az észak-londoniaknál töltött hét év alatt Eriksen több mint 300 alkalommal lépett pályára és a csapat egyik legnagyobb kedvencévé vált, mielőtt 2020-ban az Interhez szerződött.

Szívrohamát követően azonban a középpályás kénytelen volt elhagyni a San Sirót, mivel a Serie A szabályzata kizárja a mellkasába ültetett kardioverter-defibrillátor használatát, hogy folytatni tudja pályafutását.

Januárban a Brentford megragadta a lehetőséget a dán játékosban, aki egy sor remek teljesítményével hálálta meg a bizalmukat és segítette őket a kiesés elől, majd hat hónapos szerződése lejártával távozott a Méhektől.

További cikkek