Vivi

Hivatalos: Chelsea befejezte Marc Cucurella szerződtetését

Marc Cucurella hivatalosan is a Chelsea harmadik nyári szerzeménye lett, a Kékek 55 millió plusz 7 millió fontot adtak ki a spanyolért.
Hivatalos: Chelsea befejezte Marc Cucurella szerződtetését

A Premier League nagyágyúja, a Chelsea hivatalos közleményben erősítette meg, hogy megszerezte Marc Cucurella szolgálatait. A spanyol hátvéd a Brighton & Hove Albiontól érkezik a nyugat-londoni klub harmadik nyári szerzeménye, aki hatéves, 2028. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Marc Cucurella értéke az egekbe szökött a Brighton & Hove Albionnál töltött lenyűgöző debütáló szezonját követően. A 23 éves játékosnak nem kellett sok idő, hogy beilleszkedjen az Amex Stadionban, és a 2021/22-es szezonban nyújtott kiváló teljesítménye után a Seagulls az év játékosának választotta.

A spanyol válogatott játékos 38 alkalommal lépett pályára a Brighton színeiben az elmúlt idényben, és egy góllal, valamint két assziszttal járult hozzá a sikerhez. Cucurella Brightonban töltött időszaka azonban csak egy szezonra szólt, hiszen teljesítménye több európai nagyágyú, különösen a Chelsea és a Manchester City figyelmét is felkeltette.

A Manchester City először Cucurella szerződtetésére törekedett, és gyorsan előrehaladtak a tárgyalások a Brightonnal a spanyol játékos szolgálatainak megszerzéséért. A Sirályokkal folytatott megbeszélések azonban a kért ár miatt elakadtak, így a Chelsea megelőzte a Manchester Cityt.

 

A Kékek pillanatok alatt felpörgették a Cucurella szerződtetésére tett erőfeszítéseiket, és a héten megegyeztek a spanyol játékossal a személyes feltételekről. És bár a Brighton tagadta a Chelsea-vel való megegyezést, a nyugat-londoniak hivatalossá tették az átigazolást, a spanyol védő lett a harmadik nyári érkezőjük Raheem Sterling és Kalidou Koulibaly után.

Cucurella a leleplezésén örömét fejezte ki a lépés befejezése miatt: "Nagyon boldog vagyok. Nagy lehetőség számomra, hogy a világ egyik legjobb klubjához csatlakozhatok, és keményen fogok dolgozni, hogy boldog legyek itt és segítsem a csapatot".

A megbízható Fabrizio Romano szerint az üzlet értéke 62 millió font, az alapdíj 55 millió font körül van, 7 millió font pedig a kiegészítőket képezi. Cucurella hatéves, 2028. június 30-ig szóló szerződést írt alá, miután ő lett a Chelsea harmadik nyári szerzeménye.

Ami a Manchester Cityt illeti, a Citizensnek fokoznia kell az erőfeszítéseket egy balhátvéd szerződtetése érdekében, miután Cucurellát elvesztette a Chelsea. Eközben Levi Colwill egy szezonra szóló kölcsönszerződéssel csatlakozott a Brightonhoz, a Sirályoknak nincs opciójuk arra, hogy véglegesen szerződtessék.

 

További cikkek