Marcus

Hivatalos: Raheem Sterling a Chelsea-hez igazol

A Manchester City sztárja, Raheem Sterling hivatalosan is befejezte 56 millió eurós átigazolását és 5 évre írt alá a Chelsea-hez.
Hivatalos: Raheem Sterling a Chelsea-hez igazol

Sterling 2015-ös liverpooli átigazolása óta van az Etihad Stadionban és nagy szerepet játszott a klub történetének legsikeresebb időszakában Pep Guardiola irányítása alatt.

Az utóbbi időben azonban kiszorult a City sztárokkal teletűzdelt csapatából és úgy döntött, újrakezdést keres a Premier League riválisánál, amely a középszerű 2021-22-es szezon után toptehetségekkel bővíti csapatát.

A szélső a Chelsea első megerősített nyári szerződtetése, miután Todd Boehly átvette a Stamford Bridge-et Roman Abramovics-tól, miután az orosz és klubja az év elején súlyos brit kormányzati szankciók alá került.

A Chelsea most arra törekszik, hogy továbblépjen és megerősítse a csapatát, amely Andreas Christensen és Antonio Rudiger távozásával a védelemben, valamint Romelu Lukaku kölcsönbe való visszaküldésével az Interhez megfogyatkozott.

A 27 éves Sterling már régóta szerves része a City összeállításának a sziporkázó képességével a szélen.

Összesen 339 alkalommal lépett pályára a klub színeiben és 131 gólt szerzett, miközben az Etihadban töltött ideje alatt Anglia válogatottja is lett.

Hétéves maradása egybeesett a City aranykorszakával is, amely ez idő alatt négy Premier League-győzelmet és összesen 10 bajnoki címet szerzett, miközben 2020-21-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.

Már 2020-ban voltak azonban arra utaló jelek, hogy Sterling feláldozhatóvá válhat a Citynél.

A 2019-20-as szezonban szerzett 31 gólról mindössze 14-re esett vissza a termelése és sem ő, sem Gabriel Jesus nem bizonyult képesnek arra, hogy elérje a távozó veterán Sergio Aguero találati arányát, miután az tavaly nyáron Barcelonába távozott.

A 2021-22-es szezonban Sterling mindössze 23 Premier League-meccsen lépett pályára, amikor a City megelőzte a Liverpoolt a bajnoki címért való küzdelemben és a támadó duó, Erling Haaland és Julian Alvarez szerződtetését követően ő és Jesus is eladóvá vált.

A két támadó mostantól a klub egyik bajnoki riválisánál fog sorakozni, miután a brazilt július elején eladták az Arsenalnak.

További cikkek