Tibor
forrás: falcokc.com

KIEGYENLÍTETT A KÖRMEND

A férfi kosárlabda NBI döntő párharcában a Körmend egy ponttal nyert a második mérkőzésen a Falco ellen.
KIEGYENLÍTETT A KÖRMEND fotó: falcokc.com

A döntős párharc második meccsén, hiába vezetett a Falco szinte végig, a negyedik negyedben megfordította az izgalmas és szoros meccset a hazai körmendi csapatkapitány. 

Egis Körmend - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 69-68 (9-13, 19-19, 20-18, 21-18)

Az 1.negyed elején Savic szerzett vezetést, aztán többperces kosárcsend következett. Mindkét csapat többet hibázott és több alkalommal is eladta a labdát. Aztán a 4.perc elején Beni közelről egalizált, 2-2. A játékrész derekán Savic sikeres hárompontossal ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat, erre ismét Beni felelt, 5-4. Óriási harc zajlott minden labdáért, de továbbra is elképesztő sokat hibázott mindkét együttes, ezt a kevés pont is bizonyította, Golomán és Somogyi pontjaival megint egyenlített a Falco, 7-7. Bejött Zozó és már vezettek is, 7-9. Barac hibája után Gordon büntetői következtek, 9-9. az utolsó percben Barac közelijével vezettek újra, majd Hawkins is hozzátett egy kosarat, 9-13.  

A 2. negyedben a vendégek kezdtek jobban, Clark közelije esett be, erre Kiss M. válaszolt, 11-15. A 2. percben Zozó harcolt ki faultot, de a másik oldalon Gordon pontjai által kerültek közelebb a körmendiek, 14-15. Henry a vonalról egalizált, aztán Golomán közelről újra a vendégeket juttatta minimális előnyhöz, 15-17. Ezután Somogyi 3 pontosa is eredményes volt, de Henry a vonalról kettőt beszórt, 17-20. A negyed közepén Somogyi kiválóan dobott, most a közelije is beszállt, 17-22. White közelről szépített, de Keller Ákos pontos dobása után, 19-24-nél megállíttatta az órát a Körmend vezetőedzője. Ferencz Csaba első pontjai is megérkeztek, a vonalról volt eredményes a hazai cséká, 21-24. Benke Szili is megmutatta, hogy - az ellene elkövetett szabálytalanság után - jól tud a vonalról célozni, 21-26, A félidő vége előtt 3 perccel a piros-feketék eddigi legeredményesebb játékosa, Savic szórt be egy újabb hármast, 24-26. Erre Somogyi felelt közelről, majd Golomán a vonalról növelte a fölényünket, 24-30. Az utolsó percben Kiss M. közelije hullott be, ezután Konakov mester kért, időt, 27-30. Jókor, mert Beni nagyon hamar kihasználta a lehetőséget, 27-32-nél a körmendiek is éltek még egyszer az időkérés lehetőségével. Az utolsó másodpercekben Gordon még a vonalról betalált, 28-32.         

A 3. negyed elején Gordon pontjaival jöttek közelebb a piros-feketék, majd White kettesével ki is egyenlítettek, 32-32. Magukhoz tértek Zozó asszisztja után Golomán zsákolt, majd Beni közelről talált be, 32-36. Gordon szépített, de Keller azonnal válaszolt, az újabb Falco zsákolását követően 34-38-ra vezettek. A játékrész derekán Barac szerzett védőlepattanót, Golomán pedig közelről kihasználta ezt, 34-40. Ezt követően Clark gólpassza és Szili hármasa tetézte a hazaiak problémáit, 34-43-nál időt kért a Körmend mestere. Ezután Gordon közelről szépített, de az ellentámadásuk után Zozó a vonalról büntetett, 36-45. White a vonalról válaszolt, Zozó pedig közelről állította vissza a 9 pontos különbséget, 38-47. Ezt követően Durázi első hármasát értékesítette ma, 41-47. Hawkins hibája következett, de White csak az egyiket dobta be, 42-47. Barac kihagyott hármasa után White beszórta a triplát, 45-47-nél Konakov mester hívta magához a fiókat. Az utosló percben Beni közelről és a vonalról is pontokat szerzet, erre White 2+1 ponttal felelt, 48-50.  

A 4. negyed Zozó pontjaival startolt, de Gordon szinte azonnal reagált, 50-52. Golomán zsákolása után White kihagyta a közelit, azután Perl és Durázi is ugynezt tette, 50-54. Szili zsákolásával folytatódott a csata, 50-56-nál időt kért a körmendi kispad. Ezután Keller hibáját jelezték a sporik, Gordon pedig kihasználta ezt, 52-56. Ezt követően Barac középtávolija és Ferencz Cs. hármasa, majd Somogyi közelije is sikeres volt, 55-60. Kevesebb, mint 5 perc volt hátra, amikor Gordon megint a vonalról talált be, 57-60. Zozó közelije jókor hulott be, a körmendi cséká, majd White is kintről hibázott, de Gordon ellenállhatatlan volt, ezúttal 2+1 pontja esett be, 60-62. Ferencz Cs. triplájával rövid időre a vezetést is átvették, de Beni fordított, sőt Golomán zsákolt is egyet, 63-66-nál még egyszer időt kért a körmendi mester. Az utolsó percben a piros-feketék kapitánya hármassal egalizált, majd Beni közelről szerzett vezetést, de Ferencz Cs. pár tizedmásodperccel a dudasszó előtt megint kintról szórt be egyet, 69-68. Ezúttal nem volt szerencséje a sárga-fekete együttesnek a végén. 

A párharc állása: 1-1.

A harmadik mérkőzést kedd este újra az Arena Savariában rendezik. 

További cikkek