Tibor
forrás: auto-sport.hu

MADS ØSTBERG – PATRIK BARTH NYERTE A MECSEK RALLYT

Megfordította a verseny menetét és már az ötödik gyorsasági szakaszon átvette a vezetést a világsztár pilóta.
MADS ØSTBERG – PATRIK BARTH NYERTE A MECSEK RALLYT fotó: auto-sport.hu

A Mads Østberg – Patrik Barth kettős a pénteki nap után, szombaton megfordította a verseny menetét és már az ötödik gyorsasági szakaszon átvette a vezetést. Ugyan a magyar versenyzők megszorongatták a világsztár pilótát, de nem engedte ki a kezei közül a győzelmet és megnyerte az 55. Mecsek Rally-t.

A második helyen a Vincze Ferenc – Németh Gergely kettős végzett 14 másodperces hátrányban. A pénteken jól szereplő Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt időbüntetést kapott és visszacsúszott a harmadik helyre.

A Powerstage szakaszon nagy küzdelem folyt a plusz pontokért, melyet Velenczeiék nyertek Turánék előtt.

Az ORC abszolút értékelésében a Rongits Attila – Hannus Laszló kettős nyerte, a Galgóczi Norbert – Turai István és Szilágyi Patrik – Kiskuti Adrián párosok előtt. Az ORC 2WD-t Karsai Zsolt – Szilágyi Sándor nyerte.

Az FIA Historic EB futamán magyar siker született, ifj. Érdi Tibor – Csökő Zoltán kettős 0,9 mp-es előnnyel győzött, természetesen a Historic OB értékelését is megnyerve.

A Mitropa Kupában a Rally2-es autóval debütáló László Martin – Berendi Dávid páros nyert, a Mitropa Clubban pedig a Gyarmati Ariel – Kocsis György kettős győzött.

A 2WD kategóriában Ranga Péter – Czakó Janek nyert, mögöttük Hangodi Bendegúz – Bunkoczi László érkezett, akik a Peugeot Kupában győztek, igaz Ők két perces hátrányból jöttek vissza időbüntetés miatt, ami nagy teljesítmény volt.

 

További cikkek