Vivi
forrás: fradi.hu

MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA EURÓPA-BAJNOK 400 VEGYESEN!

A fiatal úszó elképesztő teljesítménnyel érte el pályafutása eddigi legnagyobb eredményét.
MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA EURÓPA-BAJNOK 400 VEGYESEN! fotó: fradi.hu

Fradi.hu


Szombat este két úszónkért, Mihályvári-Farkas Viktóriáért és Verrasztó Dávidért szurkolhattunk a római Európa-bajnokságon.

Először Verrasztó Dávid szerepelt a 200 méter mellúszás elődöntőjében. Európa-bajnok klasszisunk 2:12.64-es időt úszott ebben a számban, amely egyáltalán nem számít a fő versenyszámának, így nem jutott be a fináléba, összesítésben a 12. helyen végzett.

Mihályvári-Farkas Viktória a 400 méteres vegyes döntőjébe a legjobb idővel került. A fináléban aztán 100 méter után az ötödik helyen fordult, majd a féltáv végére már a második volt a Fradi úszója. Mellen robbantott és a délelőtti teljesítményét megismételve átvette a vezetést.

Gyorson már egy testhossz volt az előnye és ezt megőrizte, így pályafutása legnagyobb sikerét aratva Európa-bajnok lett!

 

Ferencvárosi úszó utoljára 2018-ban lett Európa-bajnok, akkor Glasgowban Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen győzött.

„Megmondom őszintén, nagyon bíztam benne, hogy meglehet, hiszen a délelőtt az enyém volt a legjobb idő és tudtam, hogy van még bennem, mert a végén kiengedtem. Nem tudok mit mondani, egyszerűen kiugranék a bőrömből és táncolnék, de nincs erőm táncolni. Ebben az úszásban minden benne volt. A világbajnokság után volt egy kis elkeseredésem, de tudtok, hogy csak magunkra kell koncentrálni. Tavaly azt mondtam az Európa-bajnokság után, hogy bár ezüstérmes lettem, a himnusz egy kicsit nekem is szólt. Most viszont végre nekem szól majd, és ez biztosan leírhatatlan érzés lesz. Nagyon boldog vagyok!” – mondta friss Európa-bajnokunk az M4 Sportnak.

További cikkek