Marcus

Morata visszatér az Atletico Madridhoz

A Chelsea korábbi támadója várhatóan rengeteg spekulációt fog generálni a nyáron, mivel Olaszországban töltött ideje a végéhez közeledik.
Morata visszatér az Atletico Madridhoz

Alvaro Morata, aki a jelenlegi átigazolási időszakban az Arsenal érdeklődését keltette fel, a nyáron a nyílt piacra kerülhet, mivel a Juventus úgy döntött, hogy nem akarja őt véglegesen leigazolni.

A 29 éves spanyol válogatott támadó az elmúlt két szezont kölcsönben töltötte Torinóban a La Liga-óriás Atletico Madridtól.

A Juventusnál 32 gólt szerzett a második időszak alatt, miután korábban, 2014 és 2016 között két évet töltött náluk, de most visszatér szülői klubjához, a Wanda Metropolitanóba.

A Juve a távozóról a hivatalos honlapjukon közzétett üzenetben nyilatkozott: "Alvaro Morata kalandja a Juventusnál véget ért. Az elmúlt két szezonban az Atletico Madridtól kölcsönben szereplő spanyol csatár másodszor is elhagyja a csapatunkat, és visszatér az Atletico Madridhoz".

"Alvaro és a Juve között 2014-ben született meg először a kötelék, amely két bajnoki címhez, két Olasz Kupához és egy Olasz Szuperkupához, valamint a 2015-ös berlini Bajnokok Ligája-döntőbe jutáshoz vezetett. Egy ilyen szilárd kapcsolat akkor sem tudott megszakadni, amikor 2016. június 21-én először elváltak útjaik".

"Négy évvel később tehát elkezdődött Alvaro második kalandja a Juventusszal, amikor is egy fiú helyett, akinek a jövőjét kell megírnia, egy rengeteg tapasztalattal a vállán tért vissza Torinóba, készen arra, hogy átölelje a soha nem igazán elfelejtett múltat és újabb felejthetetlen pillanatokat éljen át".

"Második Juvénál töltött első szezonja húsz góllal zárult és két másik győztes éremmel, az Olasz Kupával és az Olasz Szuperkupával gyarapította a gyűjteményét".

"Alvaro minden egyes mérkőzésen, minden edzésen mindent beleadott és bármikor kész volt segíteni a csapatot, így idén is, amikor újabb tizenkét gólt szerzett, összesen ötvenkilencet a Juventus mezében. Utolsó gólja emlékezetes volt, egy szép befejezés az Allianz Stadionban a Lazio ellen május 16-án, utolsó fellépésén a fekete-fehér mezben".

"Sok szerencsét a jövődhöz, Alvaro. És köszönünkk mindent!"

Moratának még egy év van hátra az Atletico Madridnál kötött szerződéséből és ott vissza is kerülhet a csapatba, mivel a nyáron szabadon távozhat Luis Suarez, míg a Barcelonával nem született végleges megállapodás a világbajnok Antoine Griezmannról.

A tapasztalt támadó azonban rengeteg átigazolási pletykát generált - ezek nagy része szerint a korábbi Chelsea csillagot Angliába való visszatéréssel hozták összefüggésbe.

Morata búcsúja mellett a Juve azt is megerősítette, hogy Paulo Dybala és Federico Bernardeschi szabadügynökként távozott a klubtól, miután lejárt a szerződésük.

További cikkek