Vivi

NEM HAJLANDÓ MEGFIZETNI AZ 50 MILLIÓ FONTOS ÁRCÉDULÁT

A Manchester City 20 millió fonttal kevesebbet kér a Brighton & Hove Albiontól Marc Cucurelláért, és a Tottenham Hotspur érdeklődése ellenére sem hajlandó teljesíteni a Sirályok értékelését.
NEM HAJLANDÓ MEGFIZETNI AZ 50 MILLIÓ FONTOS ÁRCÉDULÁT

Ezt az ESPN írja, akik megjegyzik, hogy a Citizens a spanyol szerződtetésére törekszik, miközben az Arsenal közeledik Olekszandr Zincsenko aláírásához. Az ukrán válogatott valószínűleg 32 millió fontot érő költözése az ágyúsokhoz azt eredményezné, hogy Pep Guardiolának csak Joao Cancelo maradna elismert balhátvédként.

Nathan Ake és Aymeric Laporte szükség esetén a központi feladatuk mellett a széles védekező szerepköröket is betölthetik. A Manchester City azonban Cucurellát jelölte meg a legjobb opciónak, hogy Guardiola számára egy szélsőhátvédet biztosítson az új Premier League-szezonra.

A Brighton azonban 50 millió fontra taksálta a Cucurella árát, annak ellenére, hogy Graham Potter csapata csak 15,5 millió fontot fizetett a Getafe-nak a 23 éves játékos tavaly augusztusi átigazolásáért. A Sirályok kifizették az ötkarikás válogatott játékos szerződésében szereplő feloldási záradékot, és ötéves szerződést is kötöttek vele.

A Manchester City úgy érzi, hogy Cucurella értéke valójában közelebb van a 30 millió fonthoz, és nem fogja előrébb vinni az érdeklődését, ha a Brighton értékelése marad. A védő mindössze egy évnyi Premier League-tapasztalattal rendelkezik, amelynek révén mind a 35 fellépésén kezdett, egy gólt és egy asszisztot szerzett.

A MANCHESTER CITY AJTÓT NYITOTT A BRIGHTONI CUCURELLA IRÁNTI TOTTENHAMI ÉRDEKLŐDÉS ELŐTT

A Manchester City számára a személyi feltételek nem jelenthetnek problémát, Fabrizio Romano hozzátette, hogy közel a teljes szóbeli megállapodás Cucurellával. Mindig is ő volt Guardiola első számú neve Zincsenko helyére az Etihad Stadionban. Az árcédulák közötti 20 millió fontos különbség mégis gondot okoz.

Egy olyan kérdés, amely nyitva hagyhatja az ajtót a Tottenham számára, hogy a Manchester Cityt pipálja ki a Spurs érdeklődésével a Brightontól átigazoló Cucurella iránt. A The Sun korábban Észak- és Nyugat-Londont említette a védő lehetséges célpontjaként, Antonio Conte és a Chelsea is érdeklődik iránta.

A Premier League nagy hatosának fele szívesen szerződtetné Cucurellát a klubjaihoz azok után, amit egy év alatt nyújtott Angliában. Teljesítménye a Brighton tulajdonosát és elnökét, Tony Bloomot is elkápráztatta, aki a hónap elején azt mondta, hogy a Sirályok még nem kaptak ajánlatot.

"Marcról csak annyit tudok mondani, hogy egy óriási játékos, egy óriási ember" - mondta Bloom a BBC Radio Sussexnek.

"A játékosok szeretik őt, Graham és az edzők szeretik őt, én szeretem őt, a szurkolók szeretik őt. Hihetetlenül jó volt az elmúlt szezonban, az első szezonjában a Premier League-ben. Reméljük, hogy még több lesz belőle, és nem kaptunk érte ajánlatot".

A Tottenham és a Chelsea érdeklődése miatt a Brighton teljes mértékben követelheti az értékelését, még akkor is, ha a Manchester City szerint Cucurella 20 millió fonttal kevesebbet ér, és nem lesz ellene, hogy maradjon.

További cikkek