Vivi

Patthelyzetbe került a Bayern München és az RB Leipzig

Ha Julian Nagelsmann a teljes RBL játékoskeretét Münchenbe akarja hozni, az sokba fog kerülni.
Patthelyzetbe került a Bayern München és az RB Leipzig

A Matthijs de Ligt- és Robert Lewandowski-ügy körüli felhajtás közepette úgy tűnik, hogy Konrad Laimer Bayern Münchenbe való átigazolása is kiesett a rostán. A médiabeszámolók az utóbbi időben alig emlegetik az RB Leipzig középpályását, pedig a legfrissebb hírek szerint csakis a Bayernhez akar költözni. Mi a helyzet tehát?

A Sport1 beszámolója szerint a Bayern München és az RB Leipzig még mindig nagyon messze áll egymástól egy esetleges átigazolási díjat illetően. A Lipcse legalább 30 millió eurót kér a kieső középpályásért, míg a Bayern csak 20 millió euróig hajlandó elmenni. Kellemetlen helyzetben van az energiaitalos klub, hiszen Laimer szerződése a következő szezonban lejár.

Miután már tárgyaltak a feltételekről, a Bayern bízik abban, hogy megszerzik az emberüket - akár idén nyáron, akár jövő nyáron. Julian Nagelsmann a hírek szerint szeretné, ha az átigazolás minél hamarabb lezárulna, de jelenleg a klubfőnökök nem tartják a középpályást nagy prioritásnak az átigazolási piacon. Előbb más fontos lépéseket, például a Juventus sztárjának, Matthijs de Ligtnek a megszerzését kell lezárni.

"Versenyben vagyunk - tette hozzá -, és nem akarjuk minden nyáron a Bayernt erősíteni. Kicsit hízelgő, hogy a nagy FC Bayern ránk néz, hogy erősítsünk, de mi is szeretnénk a következő lépést megtenni, ezért olyan játékosokra van szükségünk, mint Konrad Laimer".

Jelen állás szerint úgy tűnik, Laimer nem érkezik Münchenbe a nyáron. Julian Nagelsmann kénytelen lesz beérni a középpályás "nyomógép" nélkül. Azonban ha a Bayern sorsa máshol megváltozik - például ha Marcel Sabitzert eladják, vagy ha a De Ligt-üzlet meghiúsul -, akkor a klubfőnökök végül úgy dönthetnek, hogy feljebb viszik az osztrákért tett ajánlatukat.

További cikkek