Tibor
forrás: dvtk.eu

SPÉTH NORBERT BRONZÉRMES A MUAYTAHI VILÁGJÁTÉKOKON

A diósgyőriek harcosának a bronzmérkőzésén ellenfele nem lépett ringbe, így megszerezte a harmadik helyet a Birminghami világversenyen.
SPÉTH NORBERT BRONZÉRMES A MUAYTAHI VILÁGJÁTÉKOKON fotó: dvtk.eu

Az egyesült államokbeli Birminghamben a XI. Világjátékokon indult Spéth Norbert (67 kg) a DVTK többszörös vb érmes, Európa-bajnok muaythaiosa, aki élete legnagyobb versenyén bronzérmet szerzett.

A diósgyőriek harcosa a nem olimpiai sportágak olimpiájának is nevezett Világjátékokra londoni és thaiföldi edzőtáborral készült, ahová július 12-én utazott ki. Első mérkőzését Birminghamben magyar idő szerint szombat hajnalban vívta a hazai színeket képviselő Travis Petralba ellen. Spéth magabiztosan kezdett és végig irányított az első két menetben, amit követően az utolsó felvonásban technikai KO-val szerezte meg a győzelmet, és lépett az elődöntőbe.

A piros-fehérek válogatottja másnap a legjobb négy között a thaiföldi Anueng Khatthamarasrival csapott össze, akinek a 2021-es vb döntőben szenvedett vereségért szeretett volna visszavágni. Spéth Norbert ezúttal is jól kezdett, ám meglepetésre ellenfelének adták az első menetet a bírók, ami a meccs hátralévő részére is jellemző volt. Diósgyőri harcosunk így vitatható pontozással sajnos kikapott és nem jutott döntőbe.

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább.

További cikkek