Tibor

STERLING A CHELSEA-HEZ SZERZŐDÖTT

Az angol válogatott labdarúgó Raheem Sterling, öt éves szerződést kötött a londoni csapattal.
STERLING A CHELSEA-HEZ SZERZŐDÖTT

Az angol válogatott támadó, Raheem Sterling öt éves szerződéssel a Manchester Citytől a Chelsea-hez szerződött - jelentette be szerdán a két Premier League-klub.

Az üzlet értéke akár 50 millió font is lehet - brit sajtóértesülések szerint.

Nyilvánvalóan sokat elértem eddig a pályafutásom során, de még nagyon sok mindent el kell érnem, és nagyon várom, hogy ezt a Chelsea mezében tehessem meg - mondta Sterling a klub honlapjának. London az otthonom, és ahol minden elkezdődött számomra, és csodálatos, hogy most már hétről hétre a barátaim és a családom előtt játszhatok a Stamford Bridge-en.

Sterling a Chelsea első szerződtetése a Todd Boehly és a Clearlake Capital által vezetett új tulajdonosi kör alatt, amely május végén vette át hivatalosan az orosz Roman Abramovics helyét.

A 27 éves játékos az elmúlt szezonban 47 mérkőzésen lépett pályára minden bajnokságban a City színeiben, 17 gólt szerzett és kilenc asszisztot adott.

Miután Sterling a Liverpoolban kezdte élvonalbeli pályafutását, 2015 júliusában a Cityhez igazolt, és a manchesteri klub élvonalbeli csapatában alapemberré vált, 339 mérkőzésen 131 alkalommal talált be Pep Guardiola csapatában.

A bajnoki címet és a Ligakupát is négyszer nyerte meg, valamint egy FA-kupát.

Az elmúlt szezonban azonban lemaradt a rangsorban, és csak korlátozott szerepet játszott a City bajnoki címéért és a Bajnokok Ligája elődöntőjéért folytatott küzdelemben, mivel Guardiola gyakran Phil Foden vagy Jack Grealish mellett döntött a támadás bal oldalán.

Sterling szerdán korábban egy közösségi médiás bejegyzésben búcsúzott a Citytől. 

Húszévesen érkeztem Manchesterbe. Ma férfiként távozom. Köszönöm a végtelen támogatást. Megtiszteltetés volt a Manchester City mezét viselni - írta a játékos.

Az Angliában 77-szeres válogatott Sterling a Chelsea támadójátékának nagyon szükséges tűzerőt ad majd, miután az elmúlt szezonban a kapu előtt küszködtek, és Romelu Lukaku az Inter Milanhoz távozott.

Thomas Tuchel csapata az előző szezonban a harmadik helyen végzett, 19 ponttal lemaradva a bajnok City mögött. Az új szezont az Everton elleni kirándulással kezdik augusztus 6-án.

 

További cikkek