STRATÉGIAI IGAZOLÁS

Briann January helyét egy rutinos, vérbeli irányító, Courtney Vandersloot foglalja el a Sopron Basket csapatánál a 2022/2023-as szezonban!
STRATÉGIAI IGAZOLÁS fotó: sopronbasket.com/ képforrás: Tóth Zsombor(Sopron Basket)

Néhány esztendeje a magyar válogatottat is erősítő Courtney Európában a Jekatyerinburg, a WNBA-ben a Chicago Sky játékosaként ért fel a csúcsra. Számos címe mellett egy megdönthetetlennek tűnő rekordot is tart a tengerentúlon. A Chicago Sky irányítójaként a 2020-as szezon alatt lejátszott 22 mérkőzés során kétszámjegyű, 10-es gólpassz átlaggal sokkolta a szakmát.

Biztosak lehetünk benne, hogy ikonunkkal, a kimagasló formában tündöklő Fegyverneky Zsófiával tökéletes párost alkotnak majd a kulcspozíciónak számító irányító poszton. Kettőjükkel jó kezekben lesz csapatunk! 

"Miután januárban eldőlt, hogy csapatunk egyik alapembere, Briann January nem vállal több teljes európai szezont, az ő pótlását stratégiai feladatnak tekintettem"
- hangsúlyozta az igazolás kapcsán ügyvezetőnk, Török Zoltán. - "Ennek szellemében igyekeztünk a kérdést megoldani. Briann January csapatunk motorjaként beírta magát a klub történelmébe, hiszen a nálunk eltöltött 3 szezon során elképesztő munkát végzett. Óriási köszönettel tartozunk neki ezekért az évekért. Úgy hiszem, hogy Courtney érkezése biztosíthatja az építkezésünk folytonosságát, ezért is, okkal kerül bejelentésre ily korán. Abban is bízom, hogy Zsófi olyan párt kap maga mellé az irányító poszton, akivel tökéletes szinkronban irányíthatja majd tovább csapatunk!"

Courtney a nyári WNBA szezont követően, október közepén csatlakozik majd a Gáspár Dávid vezetőedzőnk által irányított csapatunkhoz. 

További cikkek