Tibor
forrás: birkozoszov.hu

U20-AS MAGYAR BIRKÓZÓ ÉRMEK CHOMUTOVBÓL

A Magyar U20-as birkózók öt érmet nyertek a hagyományos Nemzetközi kötöttfogású versenyen.
U20-AS MAGYAR BIRKÓZÓ ÉRMEK CHOMUTOVBÓL birkozoszov.hu

A cseh-német határnál található Chomutovban a hagyományok szerint ismét nemzetközi kötöttfogású versenyt rendeztek, ezúttal az U20-as juniorkorosztálynak. Magyarország öt érmet nyert a rangos megmérettetésen.

Április második szombatján húsz nemzet, közel százötven juniorkorú kötöttfogású birkózója mérlegelt a Chomutov Grand Prix-viadalra, köztük több magyar tehetséges versenyző is szerencsét próbált.

A Kliment László és Fodor Zoltán vezette alakulat végül öt súlycsoportban is érmet nyerhetett, miután a Honvédos Németh Milán az 55, az erzsébeti Tösmagi Attila a 72, Bazsó Adolf pedig a 130 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre.

A junior Eb-második Tösmagit ráadásul a verseny legjobbjának is megválasztották, ami nem csoda, hiszen Tösi már a felnőttek között is nyitogatja oroszlánkörmeit.

A három első helyezés mellett három második is jutott a magyaroknak, csakhogy a 63 kilogrammos erzsébeti Mányik Dávidot a döntőt követően kizárták a versenyből, így csak Rafael Dániel és Kovács Ádám állhatott fel végül a dobogó második fokára.

A magyar küldöttség tehát 3 arany- és 2 ezüstéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel a csapatpontverseny második helyén zárt Csehország mögött.

Magyar eredmények:
55 kg: 1. Németh Milán (BHSE)
60 kg: 2. Rafael Dániel (STE-KIMBA)
67 kg: 2. Kovács Ádám (Dévaványa-KIMBA)
72 kg: 1. Tösmagi Attila (ESMTK-KIMBA)
87 kg: 4. Szokol Levente (FTC-KIMBA)
130 kg: 1. Bazsó Adolf (ESMTK)

Magyarországot bíróként Vajda Szebasztián képviselte Csehországban.

 

További cikkek