Tibor

WILLIAMS KIKAPOTT AZ ELSŐ FORDULÓBAN

Serena Williams bizonytalan a wimbledoni jövőjét illetően, de még több Grand Slamet akar.
WILLIAMS KIKAPOTT AZ ELSŐ FORDULÓBAN

Serena Williams nem biztos benne, hogy újra játszani fog-e Wimbledonban, de azt mondja, a keddi első fordulós kiesés motiválta őt a jövőbeli Grand Slam-tornákra.

A 23-szoros major-győztes egy izgalmas, három játszmás mérkőzésen kapott ki a francia Harmony Tantól, aki egy év sérülés miatti kihagyás után tért vissza az SW19-re.

Arra a kérdésre, hogy ez lesz-e az utolsó fellépése az All England Clubban, a 40 éves amerikai így felelt: "Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Ki tudja, hol bukkanok majd fel?"

A hétszeres wimbledoni egyéni bajnok Williams - aki Margaret Court 24 Grand Slam-győzelemmel felállított rekordját üldözi - azt mondta, nem szeretné, ha a keddi vereség lenne az utolsó emléke arról a pályáról, amelyen annyi sikert aratott.

Williams majdnem napra pontosan egy évvel azután nézett szembe Tan-nal, hogy könnyes szemmel hagyta el a Centre Courtot, miután megsérült a jobb bokája az Aliaksandra Sasnovich elleni első fordulós mérkőzésen.

A hónap elején - amikor Eastbourne-ben, párosban, Ons Jabeur oldalán visszatért a pályára - elismerte, hogy kétségei voltak a teniszben való jövőjét illetően.

A Tan elleni vereség után azonban Williams utalt arra, hogy egy hazai major tornán - az augusztus végén kezdődő US Openen - való szereplés csábíthatja őt arra, hogy folytassa az edzéseket.

Amikor otthon vagy, különösen New Yorkban, és mivel ez az a hely, ahol először nyertem Grand Slamet, az mindig különleges - mondta. Mindig van motiváció, hogy jobb legyek és otthon játsszak.

A kényszerű távollétét követően a világranglistán az 1.204. helyen álló amerikai hozzátette, hogy ha valami, akkor a Tan elleni teljesítménye a folytatáshoz adott erőt.

Ez mindenképpen arra késztet, hogy edzőpályára menjek, mert amikor ilyen közel vagy - bármelyik másik ellenfél jobban illett volna a játékomhoz -, akkor mindenképpen azt gondolom, hogy ez olyan, mintha azt mondanám: OK Serena, meg tudod csinálni, ha akarod.

Hozzátette: Fizikailag elég jól teljesítettem. Az utolsó pár ponton nagyon szenvedtem, de úgy érzem, hogy mentálisan meg kell nyerni ezeket a kulcsfontosságú pontokat. Ha hétről hétre, vagy három-négy hetente játszol, akkor egy kicsit nagyobb a meccskeménység. 

 

További cikkek