Vivi

Xavi azt akarja, hogy a Barcelona szerződtesse vissza Lionel Messit

A katalán óriás Barcelona állítólag fontolgatja, hogy Bosman-ügyletet indít Lionel Messiért, Xavi Hernandez pedig szívesen újra összeállna az argentinnal.
Xavi azt akarja, hogy a Barcelona szerződtesse vissza Lionel Messit

A SPORT beszámolója szerint Lionel Messi iránt a Barcelona érdeklődik egy esetleges Bosman-áthelyezéssel kapcsolatban a 2023-as nyári átigazolási időszakban. Xavi Hernandez arra kérte Joan Laportát, hogy indítson offenzívát az argentin válogatott játékos visszahozására a Camp Nouba a Paris Saint-Germaintől.

Messi vitathatatlanul a legnagyobb futballista a játék hosszú és nagy múltú történetében. A 35 éves játékos profi karrierje nagy részét a Barcelonánál töltötte, közel két évtizeden át maradt a katalán klubnál, beleértve a híres La Masia akadémián töltött időszakot is.
Az argentin válogatott játékos észbontó mérlege 672 gól és 301 gólpassz 778 fellépésen 778 gólt szerzett a Barcelona színeiben. Messi azonban tavaly nyáron sokkoló módon véget ért a Blaugranánál, amikor a Barcelona képtelen volt új szerződést kötni vele, így szabadügynökként távozott a Camp Nouból.

A Barcelonától való érzelmes távozását követően Messi szabad átigazolással csatlakozott a Paris Saint-Germainhez. A veterán csatár azonban a 2021/22-es szezonban nem érte el a Barcelonánál töltött időszak csúcsát, mivel nehezen tudott beilleszkedni a Parc des Princes-ben. Ez tükröződött a visszatérésében is, hiszen 34 fellépésén 11 gólt és 15 asszisztot szerzett a PSG-ben.

Bár ez a szám a legtöbb játékos számára briliáns, Messi Barcelonában elért eredményeihez képest elhalványul. Messi azonban a 2021/22-es szezon végéhez közeledve jelét adta annak, hogy végre kezd beilleszkedni a PSG csapatába, amit a kampány végén mutatott néhány briliáns teljesítménye is bizonyít.
Miközben a PSG szurkolói a 2021/22-es szezon különböző pontjain gúnyolódásokat zúdítottak rá, Messi a hírek szerint tiszteletben akarja tartani a PSG-hez való elkötelezettségét. A Barcelona azonban a 2023-as nyári átigazolási ablakban Bosman-mozgás keretében újra leigazolhatja őt, Xavi Hernandez pedig szívesen találkozna újra egykori csapattársával.

Xavi szilárd csapatot kovácsol, a Barcelona a nyáron négy lenyűgöző szerződtetést hajtott végre. De Messi visszahozása egy Bosman-mozgás keretében lehet a végső lépés, hogy a katalán óriás visszanyerje korábbi dicsőségét. Xavi tehát arra kéri Joan Laportát, hogy kezdje el tervezni a Messi újbóli leigazolását célzó üzletet, de érdekes lesz látni, hogyan alakulnak a dolgok a veterán támadó számára a PSG-nél a következő szezonban.

További cikkek