Tibor
forrás: fradi.hu

A REMEK ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN JÖTT A RÖVIDZÁRLAT

Kiválóan kezdte, de végül simán kikapott a magyar junior férfi kéziválogatott Dániától az Európa-bajnokságon.
A REMEK ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN JÖTT A RÖVIDZÁRLAT fotó: fradi.hu

Dánia egy Feröertől elszenvedett vereséggel, a magyar válogatott pedig egy Szlovénia elleni, álomjátékkal aratott győzelemmel érkeztünk a második fordulós mérkőzésre.

A találkozó elején a mi jó formánk abszolút látszódott, sokkal dinamikusabban és pontosabban játszottunk, egyre csak növeltük az előnyünket, öt is volt a két csapat között (9-4, 12-7). A félidő hajrájában azonban szisztematikusan dolgozta le hátrányát az életéért küzdő Dánia, egyre is feljött, a szünetben pedig kettővel vezettünk. (18-16)

A második játékrészben öt perc alatt kiegyenlítettek a dánok, majd át is vették a vezetést. (20-21) Nagyon sok hibával játszottunk, nem tudtunk visszajönni a meccsbe, összesen hét gólt lőttünk a második harminc percben, Dánia pedig egyre magabiztosabban játszott, és végül megérdemelten nyert.

A ferencvárosi játékosok közül Imre Bence két gólt lőtt, Ónodi-Jánoskúti Máté nem talált a kapuba, a következő szezonban kölcsönben a NEKA-ban szereplő Karai Miklós pedig egyszer volt eredményes.

A junior válogatott 13. mérkőzésén első vereségét szenvedte el Sótonyi László szövetségi edző irányítása alatt.

A csoport másik pénteki összecsapásán Szlovénia egy góllal legyőzte a Feröer-szigeteket, így mind a négy csapatnak kettő pontja van. Az utolsó fordulóban, vasárnap Magyarország – Feröer-szigetek és Dánia-Szlovénia mérkőzéseket rendeznek – amelyik két csapat nyer, az továbbjut a csoportból.

Junior férfi Eb, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Dánia 25-28 (18-16)
gólszerzőink: Lukács 6, Papp 4, Pergel 3, Imre 2, Ilic 2, Sisa 2, Karai, Jánosi, Krakovszki, Sztraka

További cikkek