erzoli

Dánia - Ausztria

2022.06.13.
Dánia - Ausztria

A hétfő esti, Horvátország elleni meglepő 1-0-s vereséggel véget ért Dánia 100%-os rajtja a Nemzetek Ligájában, amelyhez tartozik a hónap elején Ausztriában aratott 2-1-es győzelem is. Kasper Hjulmand csapatának ez volt az első hazai veresége 12 mérkőzés óta, és ezzel megszakadt a 10 meccses győzelmi sorozat, amikor Svédország, Szerbia és Izland is üres kézzel távozott.

Ha mélyebre nézünk, akkor azt látjuk, hogy Dánia az utolsó 11 hazai mérkőzésén 10 győzelmet aratott, míg Ausztria az utolsó nyolc idegenbeli mérkőzéséből csak hármat nyert meg. Ha pedig még mélyebben is kutakodnánk, akkor láthatjuk az egymás elleni számokat is, ami egyértelmű dán előnyt mutat, hiszen az 1988 óta lejátszott nyolc találkozójukból hetet megnyert Dánia.

A dánok egyébként hihetetlenül erős mérleggel rendelkeznek Ausztria ellen, akiket 2010 óta zsinórban négyszer vertek meg, és még soha nem kaptak ki tőlük tétmérkőzésen.

Ausztria nincs formában az idén, amit az is jól mutat, hogy még nem nyert egymás után két mérkőzést ebben a naptári évben, és az első három Nemzetek Ligája-meccsén is mindössze négy pontot gyűjtött, igaz köztük a pénteki, Franciaország elleni 1-1-es hazai döntetlent.

Ralf Rangnick csapata az érkezése előtt is sokat küszködött idegenben, 5-2-re kikapott Izraeltől, 1-0-ra Dániától és 2-1-re Walestől az Euro 2020 óta tartó világbajnoki selejtezőkön.

Sőt, a hónap elején Horvátország legyőzéséig a FIFA-világranglista top-2o-jában szereplő csapatot 2018 óta nem tudtak legyőzni.

Azt jósoljuk, hogy egy több gólos mérkőzésen Dánia lesz a győztes.

Aki bátor így rakja:  Hazai és több, mint 1,5 gól (odds 2,27)

Az óvatosabbak pedig így: Döntetlennél a tét visszajár: Dánia (odds 1,30) + Mérkőzés gólszám: több, mint 1,5 (odds 1,33), (teljes odds 1,73)

 

 

 

További cikkek