Tibor

ELMARADNAK A TENISZTORNÁK KÍNÁBAN

Az ATP lemondta a 2022-es tenisz versenyeket Kínában a COVID korlátozások miatt
ELMARADNAK A TENISZTORNÁK KÍNÁBAN

A Shanghai Masters és három másik férfi torna Kínában idén nem kerül megrendezésre az országban érvényben lévő COVID-19 korlátozások miatt - közölte csütörtökön az ATP Tour.

Kína februárban szigorú egészségügyi előírások mellett rendezte meg a téli olimpiát, de idén szinte minden más nemzetközi sporteseményt töröltek vagy elhalasztottak az országban. bővebben

Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke a múlt hónapban a Reutersnek azt mondta, hogy a 2022-es kínai turné kilátásai kilátástalanok. bővebben

"Ez már a harmadik év, amikor az ATP kínai turnéja elmarad, amelyet jellemzően szeptemberben és októberben rendeznek, és utoljára 2019-ben, a járvány előtt rendeztek meg" - áll a férfi teniszezők vezető testületének közleményében.

Július 20-ig a kínai szárazföldön 228 180 tüneteket mutató COVID-19-es esetet erősítettek meg, amióta a járvány 2019 decemberében először lecsapott.

Bár ez a szám globális összehasonlításban kevés, a kínai hatóságok ragaszkodnak a szigorú COVID-mentes politikához, míg más országok lazítottak a szabályokon, és úgy döntöttek, hogy együtt élnek a vírussal.

A közelmúltban a francia nyílt bajnokságot és Wimbledont egészségügyi korlátozások nélkül rendezték meg, és nem valószínű, hogy a játékosok beleegyeztek volna abba, hogy Kínába utazzanak, ha ez bármilyen elszigetelési időszakkal járna.

A női teniszbajnokság 2022-re nem tervez versenyeket Kínában, mivel a WTA azon dolgozik, hogy megoldást találjon a Peng Shuai miatt Kínával kialakult patthelyzetre. tovább

A korábbi páros világelső Peng jóléte azután vált aggasztóvá a WTA számára, hogy tavaly novemberben a közösségi médiában közzétett egy üzenetet, amelyben szexuális zaklatással vádolta Kína korábbi miniszterelnök-helyettesét, Zhang Gaolit.

Az október 9-16. között megrendezésre kerülő Shanghai Masters mellett Kína a tervek szerint a Chengdu Open és a Zhuhai Championships (mindkettő szeptember 26-án kezdődik), valamint a China Open október 3-9. között Pekingben.

A kínai versenyek lemondása miatt a naptárban keletkezett lyuk betöltésére a férfi teniszszövetség közölte, hogy egy évre szóló versenyengedélyt adott hat ATP 250-es tornának.

Globális sportágként továbbra is kezeljük a járvány hatásait - mondta Gaudenzi. A rendezvények törlése sajnálatos valóság, és minden jót kívánunk az érintett tornatagjainknak és szurkolóinknak. Ugyanakkor hihetetlenül bátorító, hogy számos nagyszerű város lépett elő, hogy az idei szezonban ATP Tour teniszversenyek házigazdája legyen.

További cikkek