Vivi
forrás: fradi.hu

MÉSZÁROS DÁNIEL A VÁLTÓVAL EURÓPA CSÚCSÁN!

Fiatal tehetségünk is nagy szerepet játszott a 100. magyar úszó Eb-arany megszületésében.
MÉSZÁROS DÁNIEL A VÁLTÓVAL EURÓPA CSÚCSÁN! fotó: fradi.hu

Éppen hogy beszámoltunk Verrasztó Dávid remek ezüstérméről, hamarosan újabb, a Fradi szempontjából is izgalmas finálé következett. A férfi 4x200-as gyorsváltóban a Holló Balázs, Németh Nándor, Márton Richárd, Milák Kristóf összetételű magyar kvartett ugyanis megszerezte Magyarország első aranyérmét az Európa-bajnokságon Rómában, összességében pedig ez a magyar úszósport 100. aranyérme kontinenstornáról.

 

Fontos kiemelni, hogy délelőtt az előfutamban klubunk úszója, Mészáros Dániel is medencébe ugrott a váltó tagjaként, így ebben az aranyéremben az FTC tehetsége is aktív szerepet vállalt, és Európa-bajnokká vált.
 

Európa-bajnokunkkal madarat lehetett volna fogatni Rómában, így értékelte a nap eseményeit.

- Délelőtt mindig könnyebb úszni, de délután is készen álltam a versenyre, igaz megbeszéltük, hogy Milák Kristóf úszik majd helyettem a döntőben. Ott álltam a fináléban az edzői lelátón és nem túlzás, remegett a lábam, ahogy néztem a többieket, hogy hasítják a vizet és csapásról-csapásra mennek előre és végül Milák az első helyen csapott a célba. Elképesztő eredmény, még nem igazán fogtam fel, mit értünk el. Itt van az érem a nyakamban, és mit mondjak, van súlya. Ez az eredmény hatalmas lökés nekem is a pályafutásomban és hatalmas lökést ad a folytatásban is az Eb-n. Ha kimondom, hogy Európa-bajnokok vagyunk libabőrös leszek most is. Jó lesz majd később ezekre a pillanatokra visszagondolni, most egyelőre fel kell még fognom, hogy mit értünk el. Szeretném megköszönni a klubomnak, edzőimnek, hogy bíztak bennem a nehezebb időkben is és a családomnak, hogy mellettem állnak. Kimondhatatlan boldogság az, amit most érzek.

Fiatal tehetségünk teljesítményét szakosztályunk elnöke, Orosz Andrea is megsüvegelte.

- Mészáros Dániel az országos bajnokságon elért eredményei alapján megérdemelten volt ott a 4x200-as gyorsváltó előfutamaiban. Délelőtt remekül úszott, Milák Krisóf pedig így tudott pihenni a döntőre. Az várható volt, hogy a fináléra Milák is beszáll a versenybe. Óriási eredményt ért el a váltó, nagyon nagy időt úsztak, Mészáros Dánielnek pedig hatalmas dicséret jár, hogy ennek a csapatnak a tagja tudott lenni - mondta Orosz Andrea.

Összességében remekül indult ez a kontinenstorna magyar szempontból, hiszen egy-egy arany, ezüst és bronzérem is született, utóbbit a 4x200-as női gyorsváltónk szerezte.

További cikkek