Tibor

A NŐI DARTS VILÁGBAJNOKSÁG HELYSZÍNEI

A PDC női világbajnokság harmadik sorozatát az angol Barnsley városában rendezik.
A NŐI DARTS VILÁGBAJNOKSÁG HELYSZÍNEI

Az év harmadik PDC Women's Series hétvégéjén, amelyet június 25-26. között rendeznek Barnsley-ban, a Betfred Women's World Matchplayre való kvalifikációs helyekért lehet indulni.

A Women's World Matchplay keretében a PDC megrendezi első televíziós női versenyét, amelyen nyolc játékos küzd meg egymással egy kieséses rendszerű tornán július 24-én, vasárnap délután a legendás blackpooli Winter Gardensben.

Mivel már csak négy Women's Series verseny van hátra a cut-offig, ez egy döntő hétvégének ígérkezik a Barnsley Metrodome-ban, ahol számos nagy név pályázik egy helyre az új, 25 000 fontos versenyen.

A PDC Women's Series Order of Merit első nyolc játékosa a jövő hétvégi eseményeket követően megpecsételi helyét a jövő hónapban megrendezésre kerülő versenyen, amelynek győztese a 2022-es Cazoo Grand Slam of Darts versenyen vehet részt.

Lisa Ashton áll az élen, miután az első nyolc versenyből ötöt megnyert, és a korábbi Tour-kártya birtokosa ismét akcióba lép, hogy tovább növelje előnyét az Order of Merit ranglistán.

Fallon Sherrock is készen áll arra, hogy a 2022-es két bajnoki cím után Blackpoolban is bemutatkozzon, bár kihagyhatja a szombati dupla versenyt, ha továbbjut a Dutch Darts Masters negyeddöntőjébe Amszterdamban.

A tízszeres Lakeside-bajnok Trina Gulliver az ötödik versenyen szerezte meg első PDC Women's Series címét, és ő is ott van a nyolc ideiglenes selejtezős között a 9-12. verseny előtt.

Lorraine Winstanley, Laura Turner, Rhian Griffiths, Jane Densley és Aileen de Graaf alkotják a jelenlegi legjobb nyolc főt, és a korábbi PDC-világbajnoki selejtezős Mikuru Suzuki is versenyben van még.

További cikkek