Tibor

DOLAN NYERTE A 21. PLAYERS CHAMPIONSHIPET

Az északír Brendan Dolan a döntőben Jonny Claytont 8-5-re győzte le.
DOLAN NYERTE A 21. PLAYERS CHAMPIONSHIPET

Brendan Dolan stílusosan biztosította helyét a 2022-es Betfred World Matchplayen azzal, hogy hétfőn megnyerte a Players Championship 21-et, 8-5-re legyőzve Jonny Claytont a döntőben.

A World Matchplay kvalifikációs cut-off előtti utolsó versenyre készülve Dolan helye a 16 ProTour-kvalifikáló között nem volt garantált.

Az északír azonban minden aggályt eloszlatott, hogy lemarad a blackpooli visszatérésről, mivel Barnsley-ban veretlenül szerezte meg idei első, és pályafutása kilencedik bajnoki címét.

Miután péntektől vasárnapig nem nyert meccset a Players Championships 18-20. fordulójában, Dolan visszanyerte a győzelmi szokását, hogy megőrizze azt a rekordját, hogy 2019 óta minden évben legalább egy ranglista-döntőbe jutott.

Mindenki azt mondta, hogy halálbiztos, hogy kvalifikálom magam a World Matchplayre, de tudtam, hogy még csak matematikailag sem vagyok benne - ismerte el Dolan. Szóval ez járt a fejemben, talán túl sokat gondoltam erre és a World Grand Prix-re való kvalifikációra, ami miatt nem tudtam meccset nyerni az elmúlt három napban. Igazság szerint nagyon rossz évem volt. Talán túl nagy nyomás alá helyeztem magam, és még az európai turnékra sem tudtam kvalifikálni magam. Ma csak egy játékot akartam nyerni. Soha nem éreztem, hogy elég jól játszom ahhoz, hogy megnyerjem, ma szerencsém volt. Voltak pillanatok, amikor jól játszottam, de nem volt elég következetesség, úgyhogy nem fogok túlságosan izgatott lenni a győzelem miatt. De az évem kontextusában ez hatalmas dolog.

Dolan napja Nick Fullwell 6-0-s legyőzésével kezdődött, mielőtt az utolsó legekben Ian White, Joe Murnan és Danny Noppert ellen döntőbe jutott volna.

A Keegan Brown és Damon Heta elleni győzelmek a negyeddöntőben és az elődöntőben a 48 éves játékos bejutott a döntőbe, ahol Claytontól megtagadta az év első bajnoki címét.

A döntőben 3-3-as állásnál Dolan a következő három leget megnyerte, és 6-3-as előnyre tett szert.

Clayton egy 138-as checkouttal válaszolt, hogy megszakítsa a dobást, amit egy 81-es finissel támasztott alá, hogy 6-5-nél egy legre felzárkózzon.

Dolan azonban egy 13 nyilas tartással ellenállt a walesi visszavágásának, majd egy 102-es checkouttal megpecsételte a 12 000 fontos nyereményt.

Chris Dobey, Madars Razma és Rowby-John Rodriguez is biztosította a kvalifikációt a World Matchplayre a 21. Players Championshipen, Razma és Rodriguez pedig a Winter Gardensben debütálhat a versenyen.

A PDC ProTour a Players Championships 22-24. fordulójával tér vissza augusztus 3-5. között a Barnsley Metrodome-ban.

További cikkek