Tibor
forrás: handballeger.hu

BALATONFÜREDRŐL IGAZOLT KAPUST AZ EGER

A 21-éves füredi kapus, Ágoston Áron az SBS-Eger férfi kézilabdacsapatánál fejlődhet tovább.
BALATONFÜREDRŐL IGAZOLT KAPUST AZ EGER fotó: handballeger.hu

Ágoston Áron a 2019/20-as szezonban tagja volt annak a Veszprémi KKFT együttesének, amely az NB I/B Nyugati csoportjának bajnokaként kiharcolta az élvonalba jutást. A “kisveszprém” színeiben az NB I-ben is bemutatkozhatott, majd egy év múltán Balatonfüredre került, ahol kapusedzőként Szathmári János kezei alatt bontogatta tovább a szárnyait. Az elmúlt szezonban az NB I/B-s BFKA-Balatonfüred együttesében kapott meghatározó szerepet, miközben folyamatosan ott kopogtatott az élvonalbeli csapat kapuján. A 21 éves kapus nagy tervekkel érkezik a hevesi megyeszékhelyre.

– Miért Egerre esett a választás?
– Több ajánlatot is kaptam a nyáron, de szakmailag egyértelműen az egri kívánkozott az élre – válaszolt Ágoston Áron. – Úgy érzem, itt a legnagyobb a fejlődési lehetőség, emellett olyan célért küzdhetünk, ami minden sportolót extrán motivál.

– Ismeri a Kemény Ferenc Sportcsarnok hangulatát?
– Bajnoki és Ligakupa-mérkőzésen a Veszprémi KKFT és a Füred színeiben is volt szerencsém belekóstolni. Fantasztikusak az egri drukkerek! Imádják a sportágat és minden körülmények között kiállnak a csapat mellett. Nagyra becsülöm a közösséget, minden tiszteletem az övék.

– Ha jövő nyáron mérleget vonnánk a szezonról, akkor mivel lenne elégedett?
– Az első és legfontosabb, hogy a csapat elérje a célját és Egert vissza emeljük a sportág elitjébe. Emellett a teljesítményemmel szeretném kivívni a szurkolók elismerését, hogy olyan nyomot hagyjak az egri sportéletben, amire sokáig emlékeznek majd. Az egri csarnok évekig igazi oroszlánbarlangnak számított, ezt szeretnénk az új csapattal visszaállítani, miközben számítunk a drukkerekre is.

A csapat július 18-án, hétfőn kezdi a közös munkát.

Így áll az egri csapat 2022/23-as kerete:
Kapusok: Marczika Barnabás (Pick Szeged), Ágoston Áron (Balatonfüredi KSE)
Jobbszélsők: Lezák Áron, Rozner Kevin (PLER Budapest)
Jobbátlövő: Kurucz Máté (Fejér B.Á.L. Veszprém)
Irányító: Tóth Károly (Orosházi FKSE)
Beállók:
Balátlövők: Tóvizi Tamás, Schekk András (PLER Budapest)
Balszélső: Száva Máté
Védekező: Kiss Gergő
Vezetőedző: Tóth Edmond

További cikkek