Tibor
forrás: fradi.hu

GÁLA ELŐADÁSSAL JUTOTTAK TOVÁBB

A magyar junior férfi kéziválogatott álomjátékkal legyőzte a Feröer-szigeteket a portugáliai Eb-n.
GÁLA ELŐADÁSSAL JUTOTTAK TOVÁBB fotó: fradi.hu

Úgy lépett pályára a magyar csapat, hogy mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy biztosan továbbjusson, hiszen az utolsó fordulónak úgy mentek neki, hogy négy kétpontos együttes volt a B csoportban. Az ellenfél az a Feröer-szigetek volt, amely a nyitófordulóban legyőzte Dániát, majd kikapott Szlovéniától, és ez a gárda a serdülő nyílt Európa-bajnokságot néhány évvel ezelőtt megnyerte, így komoly játékerőt képviselt.

A Szlovéniát simán megverő, majd a Dániától vereséget szenvedő magyar válogatott az eddig lejátszott négy félidőből hármat szinte álomjátékkal játszott le, a dánok elleni második játékrész azonban botrányosan sikerült, így nem tudták, mit várhatnak a feröeriek ellen.

A szünetben 11 góllal, 19-8-ra vezettünk, és a második játékrészben csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a két csapat között a különbség. Sótonyi László szövetségi edző tudta forgatni csapatát, például – ahogy az eddig mérkőzéseken, úgy most is - csak az első félidőben lépett pályára Imre Bence. Jobbszélsőnk a csapat egyik legjobbja volt, szerzett három gyönyörű gólt, ebből az egyik az Eb egyik legszebb találata volt. A többi ferencvárosi közül Ónodi-Jánoskúti Máté az első játékrész utolsó tíz percében beállt, majd lőtt gyorsan három gyönyörű gólt, amit a második félidőben még eggyel megfejelt, míg Karai Miklós szintén szerzett három gólt.

A mieink ezzel a fölényes győzelemmel továbbjutottak a nyolc közé, de sajnos nem visznek magukkal pontot a középdöntőbe, ugyanis Dánia legyőzte Szlovéniát, így a dánokkal megyünk tovább, akiktől viszont kikaptunk. A következő körben Spanyolországgal és a házigazda Portugáliával játszunk majd.

Európa-bajnokság, B csoport, 3. forduló:
Magyarország – Feröer-szigetek 40-21 (19-8)
gólszerzőink: Jánosi 6, Papp 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Krakovszki Zs. 4, Krakovszki B. 4, Lukács 4, Imre 3, Karai 3, Temesvári 3, Pergel 3, Sztraka

 
További cikkek