Tibor
forrás: cskk.hu

GAZDAG TIBOR KILENC ÉV UTÁN TÁVOZIK CSURGÓRÓL

Az ex csurgói vezetőedző a Nemzeti Kézilabda Akadémiánál folytatja pályafutását.
GAZDAG TIBOR KILENC ÉV UTÁN TÁVOZIK CSURGÓRÓL fotó: cskk.hu

Gazdag Tibor 2013-ban, mindössze 22 évesen érkezett az akkori bronzérmes csurgói csapathoz. Az első szezonjában nagy szerepe volt abban, hogy az első nemzetközi kupaszereplésük alkalmával egészen a csoportkörig jutottak az akkori EHF-kupában.

Első három szezonjában rendre 100 gól felett termelt, a saját nevelésű Nagy Mátéval a klub egyik, ha nem a legjobb balszélső párosát alkották.

Idő közben a válogatottba is bekerült, ám a folytatásban több ízben is makacs sérülések hátráltatták, de 2018-ig – akkor szerepelt utoljára a piros-fehér csapatban – így is közel 500 gólt ért el a Csurgói KK színeiben.

A játékkal párhuzamosan 2016-ban kezdte el az edzősködést, U8-as és a második számú U14-es csapatukat irányította ekkor. Utóbbi korosztályban 2017-ben – 100%-os teljesítménnyel – már régió bajnoki címet is szereztek az irányításával, érdekesség, hogy az akkori csapatból többen a nemrég bronzérmet gyűjtő serdülő csapatuknak is tagjai voltak.

A folytatásban – szisztematikusan – folyamatosan egyre idősebb korosztályban irányította a csurgói csapatokat, serdülőkkel 2019-ben 13., 2020-ban 7. helyen végzett a saját csoportukban, míg 2021-ben a 4. helyen álltak az idő előtt véget ért szezon lefújásakor.

Az idei szezon pedig egyértelmű áttörést hozott azzal, hogy a nyugati csoportban elért 2. hely után végül országos bronzérmet szereztek, megelőzve számos olyan klubot, amelyek jóval nagyobb merítési lehetőséggel rendelkeznek, mint a messze legkissebbel rendelkező csurgói csapaté.

Nem titok, hogy „Tiba” a nyártól az utánpótlásképzés csúcsának nevezhető Nemzeti Kézilabda Akadémiánál folytatja pályafutását, amely egyértelműen a Csurgón elért eredményeit mutatják. Ehhez szívből gratulálnak és megköszönték a klubért tett munkáját. 

További cikkek