Tibor

LEEDSBEN IS VAN GERWEN GYŐZÖTT

A Holland a győzelmével tovább növelte előnyét a Cazoo Premier League-ben.
LEEDSBEN IS VAN GERWEN GYŐZÖTT

Michael van Gerwen három pontra lépett előre a Cazoo Premier League élén azzal, hogy csütörtökön Leedsben megszerezte szezonbeli harmadik bajnoki diadalát. A holland a múlt hónapban Exeterben és Brightonban is megízlelte a győzelmet, és a First Direct Arénában Peter Wright és James Wade elleni győzelmek újabb 10 000 fontos bónuszt hoztak neki.

Van Gerwen három pont előnnyel vezet Jonny Clayton előtt a bajnoki tabella élén, miközben a Play-Off helyekért folyó verseny egyre élesedik. Az ötszörös Premier League-bajnok a negyeddöntőbe jutott, miután Gary Andersont szerdán pozitív Covid-19 tesztje miatt nem tudott pályára lépni.

Az elődöntőben 6-3-ra legyőzte a világbajnok Wrightot, majd a döntőben sziporkázó játékkal 6-1-re legyőzte Wade-et 103,87-es átlaggal.

A 76-os és 68-as célokat egy 14-nyilas követte, és Van Gerwen 3-0-s vezetésre tett szert 9000 néző előtt, mielőtt Wade egy 14-nyilassal visszavágott.

Van Gerwen azonban könyörtelenül befejezte a diadalt, és egy 13-nyilast követően 15 és 11 nyilas legekkel zárta le harmadik szezonbeli győzelmét.

Jó érzés, és összességében nagyszerű este volt - mondta Van Gerwen. Azt hiszem, a döntő rendben volt az elődöntőhöz képest. Pontosan tudom, hogyan kell James Wade ellen játszani, biztosnak kell lenned abban, hogy folyamatosan hiszel magadban, és biztosnak kell lenned abban, hogy fájdalmat okozol neki, és ez sikerült is. Nem panaszkodhatok, megnyertem az estét, és nem kívánhatok többet. Kicsit kemény volt, de csak a végcélt kell nézni, hogy megnyerjük az estéket. Csak azt kell tenned, amit megtehetsz, és ez az, hogy megnyerd a meccseket. Mindig szeretnék teljesíteni, különösen ilyen közönség előtt, mint ez. Csodálatosak voltak ma este.

Van Gerwen 2022-ben visszatért a győztes útra, miután az elmúlt 18 hónapban Price és Wright is megelőzte a PDC Order of Meritben, és hozzátette: "A dominancia tekintetében most más idők járnak.

"Tudom, hogy még mindig van mit tenni, de folyamatosan többre kell törekedni, és a győzelem a legjobb gyógyszer.

"A legfontosabb dolog most az, hogy elégedett legyek azzal, ahogyan játszom, és ha a megfelelő Michael van Gerwen felbukkan - tudom, hogy nyerhetek."

Wade ebben a szezonban a harmadik vereségét szenvedte el egy ligahétvégi döntőben, a Gerwyn Price és Jonny Clayton elleni győzelmek után a belfasti és a birminghami döntőbe jutást követően újabb dicsőségért küzdött.

A múlt heti birminghami győztes, Jonny Clayton 6-1-re győzte le a yorkshire-i Joe Cullent a negyeddöntőben, míg Wright - aki a Leeds sportcsapatainak hagyományos kék-sárgáját viseli - a nyitómérkőzésen 6-2-re búcsúztatta Michael Smitht 104-es átlaggal.

A Cazoo Premier League szezonja április 14-én, csütörtökön a 10. estével folytatódik a manchesteri AO Arénában, ahol Van Gerwen Clayton ellen lép pályára.

Ezen az estén Wright is megmérkőzik Price-szal a 2021-es Grand Slam of Darts-döntő megismétlésében, míg Anderson Wade-del, Cullen pedig Smith-szel játszik.

2022 Cazoo Premier League eredmények:
Kilencedik este - First Direct Arena, Leeds
Április 7., csütörtök
Negyeddöntők
Peter Wright 6-2 Michael Smith
Michael van Gerwen búcsú (Gary Anderson visszalépett)
Jonny Clayton 6-1 Joe Cullen
James Wade 6-5 Gerwyn Price

Elődöntők:
Michael van Gerwen 6-3 Peter Wright
James Wade 6-4 Jonny Clayton

Döntő
Michael van Gerwen 6-1 James Wade

Tabella a 9. éjszaka után:

Cazoo Premier League Table

 

További cikkek