Tibor
forrás: handballeger.hu

NAGY ÁTALAKULÁS ELŐTT AZ EGRI CSAPAT

Az NBI-es férfi kézilabda bajnokság biztos kieső SBS-Eger csapata átalakuláson megy keresztül.
NAGY ÁTALAKULÁS ELŐTT AZ EGRI CSAPAT fotó: Lénárt Márton/handballeger.hu

Két fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, a pályán nem sikerült kiharcolni az NB I.-es tagság meghosszabbítását. Az elkövetkezendő időszak feladatairól és kihívásairól az egri klub szakmai igazgatója, Szabó Péter nyilatkozott.

– Az NB I.-ből való kieséssel lezárult a klub történelmének legfényesebb korszaka. Az elmúlt hét év rengeteg élményt adott, ami motivációt jelenthet az előttünk álló időszak kihívásaira. Kellően elszánt a jövőt illetően?
– A legkedvezőtlenebb forgatókönyv valósult meg, de a gyenge félszezon után ezzel is számolni kellett – válaszolt Szabó Péter. – Mindenkit megvisel a kiesés. Az élet azonban nem állhat meg. A sport egyebek mellett arra is megtanít, hogy minden helyzetből fel kell tudni állni.

– Az NB I/B-s küzdelmek még tartanak, a másodosztályban késhegyre menő csatározás zajlik a feljutást érő helyekért. Mit gondol, bízhatunk esetleg abban, hogy megismétlődik a 2016-os forgatókönyv, amikor úgy maradt NB I.-es az Eger, hogy a másodosztályú bajnok FKSE-Algyő nem vállalta a magasabb osztályban való szereplést?
– A feljutásra esélyes csapatok még nem nyilatkoztak, ha hallani is hasonlót, az egyelőre nem több mint szóbeszéd, s ezt így is kezeljük. A helyzetünkön semmit sem javít, hiszen csak bizonytalanságban tart bennünket. Arra törekszünk, hogy olyan erős hátteret alakítsunk ki, ami jó alapot jelent arra, hogy mielőbb visszaszerezzük az élvonalbeli tagságunkat. Hozzáteszem, nagyon nehéz feladat előtt állunk.

– A pletykák szerint a felnőttcsapatból többen is távoznak. Hol tartanak a tárgyalások?
– A hónapok óta tartó bizonytalanság többeket is a váltásra ösztönzött. A légiósokat nem tudjuk megtartani a másodosztályra, s már az is eldőlt, hogy Balogh Tibor, Pulay Gábor, Szuharev Lev és Lakosy Máté sem Egerben kezdi a következő szezont. Aki hajlik a maradásra, azokat igyekszünk megőrizni, akadnak akikkel már szóban megállapodtunk a közös folytatásról.

– Kikre lehet építeni a jövőt?
– Még ha hordoz is magában némi veszélyt, a filozófiánkon nem változtatunk. Továbbra is motivált, sikerre éhes fiataloknak szeretnénk ugródeszkát kínálni, akik számára a már rutinosabb játékosok támaszt jelenthetnek. Ebbe a rendszerbe keressük a legalkalmasabb játékosokat.

– A 2021/2022-es szezonból hátralévő két mérkőzésre miként tekintenek?
– Szeretnénk emelt fővel búcsúzni. Olyan időszakon vagyunk túl, amely sok sebet ejtett. A jövő számtalan kihívást tartogat, de a legfontosabb küldetésünk, hogy ismét összehozzuk a kézilabdás közösséget. Tisztában vagyunk vele, hogy ennek fő mozgatórúgója a mindenkori csapat.

További cikkek