Tibor

Riesa megerősítve, Wieze átütemezve

A PDC European Tour a február 25-27. között Riesában megrendezésre kerülő International Darts Opennel tér vissza, a Belgian Darts Open pedig szeptemberben kerül megrendezésre.
Riesa megerősítve, Wieze átütemezve

Idén 13 European Tour-versenyt rendeznek, amelyek mindegyikén 48 játékos küzd 140 000 font pénzdíjért.
 
Az év első versenyének február 25-27. között a Riesa-i SACHSENarena ad otthont, ahol a helyi szabályok szerint a szurkolók száma nem haladhatja meg a 2000 főt.
 
Az eseményre a "2G+" szabály is vonatkozik, amely előírja:
- Minden olyan személy, aki már megkapta az emlékeztető oltást, további vizsgálat nélkül részt vehet a rendezvényen.
- Minden olyan személynek, aki már kétszer kapott védőoltást vagy felépült a Covid-19-ből, be kell mutatnia a részvétel minden napján elvégzett negatív tesztet. Szükség esetén a helyszínen tesztközpont áll rendelkezésre.
- Gyermekek és tinédzserek 15 éves korig korlátozás nélkül részt vehetnek a rendezvényen. 16 éves kortól ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a felnőttekre.
- A teljes oltási védelemmel (legalább két oltás) nem rendelkező felnőttek (16 év felettiek) nem vehetnek részt.
- Minden részt vevő szurkolónak a helyszín bejáratánál igazolnia kell az oltást és adott esetben a tesztelést.
- FFP2 maszkot kell viselni, amikor a helyszínen mozognak, kivéve, ha ülnek.
 
"A 2022-es európai turné kezdete nagyon fontos jelzés" - mondta Werner von Moltke, a PDC Europe elnöke. "Annak ellenére, hogy Riesában lesznek szabályozások, reméljük, hogy hamarosan ismét "normális körülmények között fogadhatjuk a dartsrajongókat a rendezvényeken".
 
"Arra számítunk, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban további szabálykönnyítések következnek, hogy a szurkolók élvezhessék az idén Európa-szerte megrendezett eseményeinket."
 
Eközben a Golazo által támogatott Belgian Darts Open 2022 márciusáról szeptember 23-25. között a Wieze-i Oktoberhallenben kerül megrendezésre.
 
A hír azt jelenti, hogy az első három European Tour-verseny számozása a következő:
ET1 - International Darts Open, Riesa, február 25-27.
ET2 - Német dartsbajnokság, Hildesheim, március 11-13.
ET3 - German Darts Grand Prix, München, április 16-18.
 
 Ezenkívül a 2022-es Gibraltar Darts Trophyra, amelyet október 14-16. között rendeznek meg, február 11-én, pénteken 1000 órától (GMT) kezdődik a jegyek árusítása a www.buytickets.gi oldalon keresztül.
 
A Belgian Darts Open új időpontjainak fenti megerősítése után a Players Championship dupla versenyét március 26-27-én rendezik meg a Niedernhausen-i H+ Hotelben.
 
Egy további European Tour-verseny időpontját és helyszínét hamarosan közzéteszik.

 

További cikkek