Tibor

VAN GERWEN 6-0-RA VERTE PETER WRIGHTOT A NAPI DÖNTŐBEN

Michael Van Gerwen uralta a Cazoo Premier League negyedik estéjét
VAN GERWEN 6-0-RA VERTE PETER WRIGHTOT A NAPI DÖNTŐBEN

Van Gerwen 6-0-ra legyőzte Peter Wrightot a döntőben, és ezzel a negyedik különböző győztese lett az új Premier League első hónapjában.

Az ötszörös Premier League-bajnok a teltházas Westpoint Exeterben visszatért a formájához, és 102,36-os átlaggal kezdte az estét, amikor 6-1-re legyőzte Jonny Claytont. Van Gerwen ezt egy 104,37-es átlaggal egészítette ki a Michael Smith elleni 6-2-es győzelemmel, mielőtt Wright ellen egy kalapos győzelmet aratott volna. A holland bezsebelte a 10 000 fontos fődíjat és öt bajnoki pontot, amivel feljött a tabella második helyére, miután emlékezetes módon visszatért a győztes útra.

Van Gerwen. nyilatkozott a  mérközés után: Azt hiszem, nagyon fontos győzelem volt ez a mai este, már nagyon régóta vártam erre. Az előző Premier League versenynapokon nem teljesítettem 100 százalékosan, de ma este jó dartsot játszottam. Azt hiszem, megérdemeltem a mai győzelmet, remélhetőleg a bajnokság hátralévő részében tovább tudok javulni. Próbáltam fejleszteni a játékomat, a ma esti győzelem önbizalmat ad nekem.

Az egyoldalú döntőben Van Gerwen az eddigi legjobbját nyújtotta, mindössze két kísérletet hibázott el a duplázásra, és a végén egy 134-essel büntette meg az átlag alatti Wrightot.

A cardiffi bajnok Wright a világelső Gerwyn Price-t és James Wade-et 6-2-es győzelmekkel búcsúztatta, mindkét meccsén 100 fölötti átlagot produkált, de van Gerwen ellen nem volt esélye, mivel a döntőben nem jutott tovább - bár a skót továbbra is vezeti a tabellát.

További cikkek