Dani

Van Gerwen Brightoni győzelmével a Cazoo Premier League élére került

Michael van Gerwen a Cazoo Premier League tabellájának élére lépett a Brightonban csütörtökön aratott esti győzelmével.
Van Gerwen Brightoni győzelmével a Cazoo Premier League élére került

Van Gerwen lett az első játékos, aki egymás után nyerte meg az idei Premier League estéit, miután a Brighton Centre-ben rendezett ötödik estén egy izgalmas döntőben 6-4-re legyőzte Michael Smith-t, ezzel követve a múlt heti exeteri sikerét.

A verseny eddigi vitathatatlanul legjobb döntőjében mindkét játékos átlaga 100 fölött volt, de miután Van Gerwen 4-1-es előnyre tett szert, Smith képtelen volt üldözőbe venni a hollandot.

Smith, aki a múlt hétvégi UK Open-döntő elvesztése okozta csalódást akarta kiheverni, egy 126-os kiszálóval 4-3-ra csökkentette a hátrányt.

De miután elhibázta a nyilakat a kiegyenlítéshez, Van Gerwen 25-el szállít ki, így 5-3 ra elhúzott, és két leggel később megtartotta a vezetést, és bezsebelte a 10 000 fontos díjat és öt ligapontot.

"Jelenleg jól érzem magam a színpadon" - mondta Van Gerwen. "Tudom, hogy mire vagyok képes, de néha kell egy kis időt adni magamnak, hogy megmutassam. Mindig jó érzés a tabella élén állni, ez önbizalmat ad. Ahogy játszom, úgy érzem, hogy hamarosan egy nagy verseny megnyerése következik; remélhetőleg ez a Premier League lesz, de még hosszú út áll előttem." nyilatkozta Gerwen

További cikkek