Tibor

VAN GERWEN CSUKLÓMŰTÉTJE UTÁN VISSZATÉR

Michael van Gerwen megerősítette, hogy visszatér a hétvégi amszterdami Dutch Darts Mastersen.
VAN GERWEN CSUKLÓMŰTÉTJE UTÁN VISSZATÉR

A PDC World Series első alkalommal megrendezett eseményén a Ziggo Dome-ban van Gerwen rövid szünet után visszatér, és a június 24-25. között megrendezésre kerülő 16 résztvevős torna főszereplője lesz.

Van Gerwen június 14-én csuklóműtéten esett át, miután a múlt hónapban kiderült, hogy karpális alagút szindrómával küzd a dobókarjában.

A holland a fájdalomküszöböt leküzdve múlt hétfőn Berlinben rekordot jelentő hatodik Cazoo Premier League bajnoki címét szerezte meg, 11-10-re legyőzve a debütáló Joe Cullent egy epikus döntőben.

Van Gerwen műtétjére néhány órával később került sor, ami miatt nem vehetett részt a Niedernhausenben megrendezésre kerülő Players Championship kettős bajnokságon és a múlt hétvégi frankfurti Cazoo World Cup of Darts-on.

A háromszoros világbajnok azonban megerősítette, hogy hazai pályán, az idei világkörüli turné harmadik World Series eseményén már biztos résztvevő lesz.

Alig várom, hogy visszatérjek a hétvégén Amszterdamba, a Dutch Darts Mastersre - mondta Van Gerwen, aki egyike a kilenc hollandnak, akik részt vesznek a 60.000 fontos tornán. Volt ma egy kíméletes edzésem. Köszönöm a műtétemmel kapcsolatos üzeneteket, minden nagyon jól ment - tette hozzá.

A 33 éves játékos erősen kezdte a 2022-es évet, három European Tour-versenyt, két Players Championships-et nyert, és megpecsételte a Premier League dicsőségét - több mint 18 hónap óta az első győzelmét egy PDC Premier-versenyen.

A világranglista harmadik helyezettje most arra törekszik, hogy a 2022-es termését egy hetedik PDC-címmel egészítse ki, mivel a hétvégi, holland fővárosban megrendezésre kerülő bemutatóversenyen ő lesz a főszereplő.

A világbajnok Peter Wright mellett a világbajnoki második helyezett Gerwyn Price és Jonny Clayton, a tízszeres TV-címvédő James Wade és a történelmet író Fallon Sherrock is részt vesz a versenyen.

Michael Smith és Dimitri Van den Bergh, a US Darts Masters és a Nordic Darts Masters győztesei alkotják azt a nyolc PDC-szupersztárt, akik a Ziggo Dome-ba utaznak.

A UK Open-bajnok Danny Noppert is ott van a nyolc holland selejtezős között, akik 2022-ben először lépnek pályára a World Series-ben, és Noppert vb-partnere, Dirk van Duijvenbode és a hazai hős Vincent van der Voort is ott lesz.

Dutch Darts Masters mezőnye:
Peter Wright
Gerwyn Price
Michael van Gerwen
Fallon Sherrock
James Wade
Michael Smith
Dimitri Van den Bergh
Jonny Clayton

Holland képviselők
Danny Noppert
Dirk van Duijvenbode
Vincent van der Voort
Jermaine Wattimena
Martijn Kleermaker
Jeffrey de Zwaan
Maik Kuivenhoven
Ron Meulenkamp

További cikkek