Tibor

VAN GERWEN MEGSZEREZTE 8. BAJNOKI CIMÉT

Michael van Gerwen megverte Martin Schindlert vasárnapi a Players Championship 8. fordulójában.
VAN GERWEN MEGSZEREZTE 8. BAJNOKI CIMÉT

Michael van Gerwen megtagadta Martin Schindler első ProTour-diadalát, hogy a vasárnapi Players Championship 8. fordulójában a 2022-es év második ranglistás címével folytassa saját sikersorozatát.

A holland két hete szerezte meg a német dartsbajnoki címet, és a németországi ProTour-hétvége zárásaként a Niedernhausenben található H+ Hotelben rendezett döntőben Schindler 8-4-es legyőzésével a 12 000 fontot is bezsebelte. A német ász, Schindler kiharcolta, hogy bejusson első Players Championship-döntőjébe, de nem tudta felvenni a versenyt a háromszoros világbajnokkal. Van Gerwen a közelmúltban két Cazoo Premier League esti győzelmet is aratott az European Tour-sikere mellett, és az év első Players Championshipjét is domináns módon tette hozzá.

Radek Szaganski és Jim Moston elleni győzelmei során mindössze két leget veszített, mielőtt három leggel búcsúztatta Geert De Vost és Danny Noppertet, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Ott a nap harmadik 101-es átlagát produkálta, és 6-4-re legyőzte Brendan Dolant, majd az elődöntőben 7-5-re nyert Luke Humphries ellen egy szoros mérkőzésen.

Van Gerwen uralta a Schindlerrel vívott döntő első szakaszát, 3-0-ra, 5-1-re és 6-2-re vezetett, mielőtt a német 14 és 11 nyilas legekkel két legre csökkentette a különbséget. Van Gerwen azonban egy 12-darteres 126-os, kiváló checkouttal visszaszerezte a lélegzetvételnyi előnyt, mielőtt a következő legben 13 dartsban megszerezte a győzelmet. Úgy gondolom, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő dolgokat csináltam, és ettől lehet ilyen döntőket nyerni - mondta Van Gerwen. Nem játszottam fenomenálisan, de úgy gondolom, hogy ma rendben voltam. Folyton nyomni akarsz, és folyamatosan jól teljesíteni, és ez sok energiát kivesz belőled, de én nem azért vagyok itt, hogy néhány kört játsszak, hanem meg akarom nyerni ezeket a versenyeket. Ez több önbizalmat és energiát ad. Az egyetlen gyógyszer arra, hogy visszatalálj a helyes útra, az a győzelem és a tornagyőzelem. Ez az egyetlen dolog, amit tehetsz. Kitartottam, és soha nem adtam fel, és azt hiszem, ma is megvolt a koncentrációm és az abszolút győzni akarásom, és ez az egyetlen dolog, ami számít. Schindler kiváló napjába beletartozott a Luc Peters elleni második körös győzelem során elért hatalmas 108-as átlag, a Rowby-John Rodriguez elleni győzelem, valamint a Steve Beaton, Jamie Hughes, Daryl Gurney és Adrian Lewis elleni győzelmek.

A múlt hétvégén a Players Championship elődöntőjébe jutott, a UK Openen pedig a legjobb 32 közé, vasárnap pedig első ProTour-döntőjébe jutott, és folytatta a márciusi remek formáját.

Martin jó játékos, különösen a német piac számára, és jó munkát végez" - tette hozzá Van Gerwen. Ő egy nagyon jó dartsjátékos, és figyelned kell arra, hogy folyamatosan koncentrálj és nyomás alá helyezd, mert nagyon jól tud játszani, és nem akarod, hogy önbizalmat adj neki".

Humphries az elődöntőig jutott, hogy megszerezze idei második Players Championship címét, és a legjobb nyolc között James Wade-et győzte le a 2021-es UK Open döntőjének megismétlésével.

A legjobb négy közé jutott a kétszeres világbajnok Lewis is, aki október óta a legjobb szereplését élvezte a Damon Heta és Stephen Bunting elleni győzelmekkel a nap folyamán.

Bunting, Wade, Dolan és Gurney egészítette ki a negyeddöntő felállását, míg Jamie Hughes a szombati Players Championship 7 győztesét, Gerwyn Price-t ütötte ki a legjobb 16 közé jutásért.

Bár Price a legjobb 32 között kiesett, a nap legmagasabb, 110,95-ös átlagát produkálta a német Lukas Wenig elleni második fordulós vereségével.

Az idei Players Championships jövő hétvégén folytatódik, április 1-3. között Barnsleyben, ahol a három nap alatt 300 000 font pénzdíjat osztanak ki. A közvetítéseket a PDCTV és a bukmékerek honlapjai közvetítik világszerte.

A teljes eredménylistát a Match Centre-ben találja.

A mérkőzések statisztikái a DartConnect-en keresztül.

2022 Players Championship 8
Március 27., vasárnap, H+ Hotel, Niedernhausen
A legjobb 16 közé jutás
Martin Schindler 6-2 Jamie Hughes
Daryl Gurney 6-5 Krzysztof Ratajski
Stephen Bunting 6-3 Rob Cross
Adrian Lewis 6-5 Damon Heta
Michael van Gerwen 6-3 Danny Noppert
Brendan Dolan 6-4 Danny Jansen
James Wade 6-3 Keane Barry
Luke Humphries 6-3 Jermaine Wattimena

Negyeddöntők
Martin Schindler 6-2 Daryl Gurney
Adrian Lewis 6-4 Stephen Bunting 
Michael van Gerwen 6-4 Brendan Dolan
Luke Humphries 6-5 James Wade

Elődöntő
Martin Schindler 7-2 Adrian Lewis
Michael van Gerwen 7-5 Luke Humphries

Döntő
Michael van Gerwen 8-4 Martin Schindler

További cikkek