Tibor

VAN GERWEN NYERTE AZ EURÓPA DARTS OPENT

Michael van Gerwen legyőzte Dimitri Van den Berghet az Interwetten European Darts Open döntőjében.
VAN GERWEN NYERTE AZ EURÓPA DARTS OPENT

Michael van Gerwen a 2022-es PDC European Tour harmadik címét gyűjtötte be a Dimitri Van den Bergh felett aratott 8-5-ös győzelmével a vasárnapi Interwetten European Darts Open döntőjében Leverkusenben.

A holland idén már Hildesheimben és Grazban is győzedelmeskedett - a múlt hétvégén az Austrian Darts Open címét is megszerezte -, és stílusosan begyűjtötte 35. European Tour-sikerét.

Van Gerwen szombaton Daryl Gurney-t búcsúztatta, a harmadik fordulóban pedig a Cazoo Premier League riválisát, Jonny Claytont múlta felül, és ezzel egy remek napot kezdett az Ostermann-Arenában.

Ezután a döntőben Dirk van Duijvenbode ellen győzött, akit a negyeddöntő utolsó két szakaszában kihagyott meccsdartsokért büntettek.

Van Gerwen az elődöntőben visszavágott Luke Humphries-nak a korábbi ifjúsági világbajnoknak a közelmúltbeli German Darts Grand Prix-n elszenvedett vereségéért, és 7-2-es győzelmével 105 feletti átlagot ért el.

A döntő izgalmasan kezdődött, amikor Van den Bergh egy 13-assal brékelt, de Van Gerwen válaszolt és egyenlített, majd egy 11-essel 3-1-re elhúzott.
Van den Bergh visszavágott, és háromra egyenlített, majd Van Gerwen remek 164-es checkoutjára válaszul 80-at nyert a nyolcadik legben.
Van Gerwen azonban újabb sebességi fokozatot talált, hogy elhúzzon, hat tökéletes dartsot dobott a kilencedik legben egy 12-darterben, majd egy dupla négyest talált, és 6-4-re elhúzott.

Nagyon nehéz volt, és örülök, hogy nyertem - mondta Van Gerwen, aki 102,49-es átlagot produkált a döntőben. Dimitri egy fenomenális játékos, mindig hajt engem, jó játékos és egy jó srác. Néha egy kicsit naiv, de kedvelem őt, és szerintem jót tesz a dartsnak.

Interwetten European Darts Open

Május 8., vasárnap
Harmadik forduló
Nathan Aspinall 6-5 Gerwyn Price
Luke Humphries 6-4 Brendan Dolan
Dirk van Duijvenbode 6-3 Joe Cullen
Michael van Gerwen 6-4 Jonny Clayton
Josh Rock 6-2 Scott Williams
Dimitri Van den Bergh 6-4 Martin Schindler
James Wade 6-4 José de Sousa
Ryan Searle 6-5 Dave Chisnall

Esti szekció 
Negyeddöntők
Luke Humphries 6-3 Nathan Aspinall
Michael van Gerwen 6-5 Dirk van Duijvenbode
Dimitri Van den Bergh 6-1 Josh Rock 6-1 Josh Rock
James Wade 6-5 Ryan Searle

Elődöntők
Michael van Gerwen 7-2 Luke Humphries
Dimitri Van den Bergh Bye (James Wade betegség miatt visszalépett)

Döntő
Michael van Gerwen 8-5 Dimitri Van den Bergh

További cikkek