Tibor

WRIGHT GYŐZELEMMEL FOLYTATTA

Blackpoolban folytatta címének megvédését Peter Wright, Krzysztof Ratajski ellen.
WRIGHT GYŐZELEMMEL FOLYTATTA

Peter Wright egy Krzysztof Ratajski elleni epikus tie-break győzelemmel folytatta a Betfred World Matchplay címének megvédését, miközben Michael van Gerwen könnyedén jutott túl Joe Cullenen a Winter Gardensben rendezett második forduló izgalmas estéjén.

A Blackpoolban zajló viharos kedd estén a kétszeres World Matchplay-győztes van Gerwen legyőzte Cullent a múlt havi Cazoo Premier League döntőjének megismétlésével, miután Wright a torna eddigi mérkőzésén Ratajski-t győzte le.

A világbajnok úgy tűnt, hogy a legjobb nyolc közé jut, miután 7-3-as előnyre tett szert, 127-es és 125-ös checkoutokat váltott, és egy - két 11-est lőtt be.

Ratajski felállt, és négy egymást követő leget dobott, hogy egyenlítsen, mielőtt Wright nagyszerű 10-darterével szembeszállt, és egymás után 180-at dobott, majd 12-dartos válaszlövést dobott.

Ennek ellenére a lengyel első számú játékos a végét nézte, miután három dartsot elpazarolt, és 10-9-re vezetett, Wright pedig a következő legben kilenc darts után 16-ot hagyott ki.

A világelső azonban viszonozta a szívességet három meccsnyilat elpazarolva, Ratajski pedig kihasználta ezt, és egy 77-es kétdárdás kombinációval hosszabbításba küldte a versenyt.

A dráma folytatódott, de Wright volt az, aki megőrizte hidegvérét, és az este harmadik 11-dartsát követően dupla 10-es dobással győzött, és az ötödik meccsdartjával diadalmaskodott.

Nagyon élveztem - mondta Wright, aki 103,5 átlagot és tíz 180-at dobott, hogy a nyolcaddöntőben Dimitri Van den Bergh ellen játszhasson, a tavalyi döntő megismétlésével. Néha ilyen meccseken kell részt venned, hogy lásd, hol tartasz. Ez most mindenképpen felkészített Dimitrire. Dimitri nagyon jól játszik. Két világbajnoki címet nyert az utóbbi időben, a következő szintre emelte a játékát, úgyhogy ez egy újabb szoros meccs lesz.

2022 Betfred World Matchplay
Július 19., kedd
4x második forduló
Dimitri Van den Bergh 11-6 Rowby-John Rodriguez
Nathan Aspinall 11-9 James Wade
Peter Wright 13-11 Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen 11-5 Joe Cullen

Július 20., szerda 19:00 óra 
4x második forduló
Daryl Gurney vs Danny Noppert 
Jose de Sousa - Rob Cross
Gerwyn Price vs. Dave Chisnall
Michael Smith - Dirk van Duijvenbode

További cikkek