Tibor

VAN GERWEN VISSZAVÁGOTT WRIGHTNAK

Michael Van Gerwen Barnsleyban 8-4-re legyőzte Peter Wrightot.
VAN GERWEN VISSZAVÁGOTT WRIGHTNAK

Michael van Gerwen egy héten belül második Players Championship címét nyerte meg, miután a szombati döntőben Barnsleyban 8-4-re legyőzte Peter Wrightot.

Van Gerwen már múlt vasárnap Niedernhausenben is győzött, majd a Players Championship 10. versenyén újabb 12 000 fontot érő címet szerzett, méghozzá néhány szívós játékkal.

A holland az elődöntőben Jose de Sousa ellen négy egymást követő leget játszott le, és a döntőben 4-0-ás hátrányból, a világelső Wright elleni elképesztő visszatéréssel még jobb volt. A második fordulóban 5-3-as hátrányba került Ryan Meikle ellen, majd két elhibázott meccsnyilat követően 6-5-re nyert, és a szombati címvédéshez vezető úton legyőzte Brett Claytont, Madars Razmát, Brendan Dolant és Adrian Lewist.

"Kemény nap volt, nagyon keményen kellett dolgoznom, de végül kifizetődött, és amikor beindultam, azt hiszem, jó dartsokat játszottam" - mondta Van Gerwen, aki a múlt hónapban szintén nyert egy European Tour-versenyt.
"Ismerem Petert, és amikor lazán dob, akkor fenomenális játékos, és ezt mindannyian tudjuk, de amikor nyomás alá helyezed, és megkapod a lehetőségeidet, akkor élned kell velük. Ezt tettem én is, úgy gondolom, hogy többre is képes vagyok, de ez elég volt.
A döntőben és az elődöntőben többször is fel kellett ébrednem! Az ember szeretné egy kicsit megkönnyíteni a dolgát, de a győzelem a legfontosabb. - nyilatkozta a játékos.
"Ez már a harmadik bajnoki címem ebben az évben - máris több tornát nyertem, mint tavaly összesen, szóval ez jó dolog." - mondta.

A világbajnok Wright egy remek négy leges kirohanással nyitotta a döntőt, 14, 11, 14 és 13 dartsos legekkel tagadva meg Van Gerwentől a dupla dartot. Van Gerwen az ötödik leggel kezdte meg a küzdelmet, majd a következő négyet megnyerte anélkül, hogy Wright ezúttal dupla dartot kapott volna, és a holland 5-4-re vezetett.
Wright kihagyott 170-es bullja a tizedik legben lehetővé tette Van Gerwen számára, hogy egy kulcsfontosságú 11-es dartsot dobjon, és ezzel megakadályozza riválisát az egyenlítésben. Ezután 66-osra fejezte be a játékot, amivel 7-4-re feljött, majd a következő körben megbüntette Wright két elhibázott dupláját, és 64-es checkouttal zárta le a győzelmet.

Wright az év második Players Championship-döntőjében szerepelt, miután februárban megnyerte a PC2-t, és a nap folyamán kivételes dartsokat mutatott be. A harmadik fordulóban Mervyn King legyőzésével 111,46-os átlagot ért el - két tízdartos leget, egy 11-dartos és két 12-dartos finisht dobott a versenyben -, majd 108 fölött átlagolt, amikor zsinórban hat leget dobott a Damon Heta elleni 7-3-as elődöntőben. Az ausztrál Heta Wright elődöntős visszatérése miatt nem szerezte meg idei második bajnoki címét, miután az öt győzelme közül négyben 103 feletti átlagot ért el. Jose de Sousa öt egymást követő játékot nyert a döntő szakaszban, amikor bejutott a 2022-es év első ProTour-elődöntőjébe, de a legjobb négy között 7-6-ra kikapott Van Gerwentől.

A teljes eredménylistát a Match Centre-ben találja.

2022-es játékosbajnokság tízes mezőnye:

Április 2., szombat, Barnsley Metrodome
Jeff Smith 6-5 Darius Labanauskas
Damon Heta 6-3 Dimitri Van den Bergh
Peter Wright 6-4 Keegan Brown
Nathan Aspinall 6-2 Gabriel Clemens
Michael van Gerwen 6-3 Brendan Dolan 6-3
Adrian Lewis 6-2 Ross Smith
Jose de Sousa 6-5 Stephen Bunting
Luke Humphries 6-3 Joe Cullen

Negyeddöntők
Damon Heta 6-3 Jeff Smith
Peter Wright 6-5 Nathan Aspinall
Michael van Gerwen 6-5 Adrian Lewis
Jose de Sousa 6-5 Luke Humphries

Elődöntő
Peter Wright 7-3 Damon Heta 
Michael van Gerwen 7-6 José de Sousa

Döntő
Michael van Gerwen 8-4 Peter Wright

További cikkek